Sim-pel Descrip-cen dari Nath Mergastua~!

Hulloooh~! Nath merupakan seorang manusia yang berasal dari dunia mergastua. Tersesat, terlantar setelah sekian lama. Oleh sebab, baru sahaja menerjah dunia yang secara globalnya sudah mula 'mansang', Nath mula berjinak untuk memulakan hari ini dalam sejarah dengan mengadakan sebuah blog. Ya~! Sebuah aje. Kalau ada rezeki lebih, kita buat dua buah, kalau ada rezeki lebih lagi, kita buat domain. Huahuahua..~! Ini merupakan blog 'in the flesh' Nath. Segala perit, duka, sengsara, seksa, walang, gulana... epp~! APasal aku baca semuanya pasal 'sadness' jek... owh-key~! Segala keriangan, keceriaan, kegirangan, ke-happy-an Nath kongsikan di sini. Selain itu, Nath juga selitkan beberapa karya aneh tapi benar Nath. Uh~! Panjang lebar Nath describe~! Owh-key~! Buh-bye untuk tika ini, kalau ada leisure di lain hari Nath ajak sembang iyaaa~! (Nath ingin menghilang dalam relung dunia mergastua, tempat kediaman Nath pada masa purbakala~~Jeng2...Jebon)-- jangan tak tau, Nath ni adik- beradik Tarzan~!!!!!

Lembaran Web Log Nath

Pesanan daripada budak asal Mergastua..~!! Baca dengan penuh kusyuk~!

Blog ini merupakan blog peribadi Nath Mergastua alias NScythe00. Blog ini mungkin menjadi blog e-reading. Yah~! E-reading. Nath mungkin akan publish pasal- pasal cerpen, pantun, puisi, syair, novel..? Nope. But, mostly lah pasal hal- hal peribadi Nath. Blog ni juga merupakan buku catatan elektronik Nath.

Satu kata:: I Loveeee maiii Be---loGgg

Thursday, December 15, 2011

Kau merangkak..? 16 Dis 2011

Hulooohh~!! MY CutEy WeBlog.. 

Hari ni Nath nak kongsi 'pengelaman' ber'chat' dengan rakan sekolah Nath di salah satu laman sosial yang disediakan untuk kemudahan manusia jelata.

Aku bersembang secara talian dengan rakan ku itu. Biasa lah, kalau di awal perbualan, mesti ada 'Hei, buat apa tu..?' So.. aku pun tak terkecuali dalam melakukan step ini. 

Perbualan kami berlarutan sehingga menginjak pukul 12 malam. Puhh- waras tak lama aku bersembang dengan dia. 

Aku 'curhat' pada dia pasal tahap kebosanan aku yang mencapai takat maksima. Aku bosan yang teramat. Tak dapat dibayangkan dengan lensa kamera. Boring doh~! Kami juga sembang2 pasal keluarnya result PMR- (ada kawan kata 22 Dis ni.. hmm.. entahlah.. tengok aje nanti..)

Aku cakap kat dia aku tak pergi jalan- jalan pun sewaktu cuti ni. Dia boleh selamba beruk reply cam ni.

"Hbis, ko mrngkak ke kat umah 2..?"

Mula-2 aku tak faham apa yang dia nak sampaikan.. aku baca ulang-2.. barulah aku faham maksud dia.. HISY!~!!!Seriuzz-ly.. aku bengang amat.. rasa nak pelangkung dengan selipar Jepun koyak Babai aje budak tu.. aku sedang2 dalam mood serius, dia boleh bawak aku drown dalam mood lelucon nya itu.Siot punya kawan. Tapi.. dia best apa, dapat pergi Kuantan nun, kat Pahang. Aku..? Masih lagi terperuk alias terperap dalam negeri BUmi KEnyalang ini.. Agaknya, bilalah aku nak jenguk negeri orang ya..? Apakah.. bila aku dah cukup umur masuk mahligai gading nanti kah..? Hmm. Harap- harap gitu..

:( :( :( UWAA..~!!! NAK TRAVELL..NaK TRAVELL~!!!! ): ): ):

toksah kan nak angan2 jejak negeri orang, kita jejak terus negara orang.. Amacam..??? Bagus punya plan kah..?

:::::Lesson Learnt: Aku ni biol sikit dalam hal ehwal bidang bukan serius. Sebab sifat semula jadi aku ialah.. Serius. Aku memang tak boleh nak ber-lelucon. Nasib kawan- kawan aku lah ada sahabat 'muka ketat' macam aku.

2 comments:

fasha faris said...

memang seronok kalo dapat pergi berjalan-jalan bersukaria ke negeri orang tapi tak seronok kalo terpaksa menetap di tempat orang lain untuk tujuan belajar.. sebab nanti 'homesick' je.. nak balik selalu tak mampu sebab jauh~ lepas tu mula la rindu-rinduan tangis-tangisan.. he3..

Nathalie Scythe alias Nath Mergastua said...

Betul juga tu FF.. Nath ada kazen yg study kat negeri org.. tiap2 hari call nenek, kata rindu- rindu(sebab dia ni budak manja.. dah 21 pun masih manja.. Nath yg 15 pun tak semanja dia..!! *segmen frust-menonggeng*).. tapi Nath rasanya takda masalah utk menetap di tempat orang, sebab Nath dah biasa dh tinggal asrama..~! Lagipula, kan sekarang ni dah banyak kemudahan rangkaian sosial mcm FaceBook, Twitter, Friendster.. semua kita boleh guna untuk nyatakan sayang+rindu+cinta buat the belo-vet familyy.. N'way.. thnks sbab komen FF.. Teddy bears Hug..~~!! Big muah-muah.. <3<3